10 gulden gouden tientje

Gouden tientje 1897 over 1892

10 gulden gouden tientje 1897 over 1892

Verkoop jouw gouden tientje 1897 voor de hoogste prijs. Het verschil tussen aankoop en verkoop is slechts 5%.

Het gouden tientje 1897 is tijdens de regering de regering van koning Wilhelmina in Utrecht geslagen. Het tientje is geslagen in een oplage van 453.696 stuks. Daarmee is het een veel voorkomend jaartal. Er zijn diverse varianten bekend van 1897. De meest bekende indeling is die in: losse parels versus vaste parels. Bovenstaande foto toont weer een andere variant; bij deze munt is het stempel van het gouden tientje 1892 gebruikt en van de 2 is een 7 gemaakt. Het is onbekend hoeveel exemplaren van deze afwijking zijn gemaakt. Van het gouden tientje 1892 zijn slechts 61 exemplaren gemaakt en wellicht heeft de Rijksmunt (overvallen door een grote vraag) het stempel van 1892 aangepast zodat ze snel tientjes kon leveren.

1897 1892 overslag
Het tientje met hangend haar was zeer populair om in een hanger te doen. Daardoor komen er van dit type veel gesleten en beschadigde en gepoetste exemplaren voor. Ook bestaan er veel vervalsingen (door de handel als naslag aangeboden) van 14 karaat goud of verguld brons. Daardoor zijn prachtige exemplaren schaars.

De medailleur van dit gouden tientje was W.J. Schrammer. Muntmeestersteken: hellebaard. Kartelrand.

Het gouden tientje heeft een gewicht van 6,72 gram en een goudgehalte van 90%. Daarmee komt het fijngoud gewicht op 6,05 gram. In praktijk komen afwijkingen van 0,02 gram naar boven of onder voor.

Dit tientje heeft iets een hogere waarde dan de goudprijs; het is een verzamelmunt indien het in onberispelijke nieuwstaat verkeert.

U bent bij ons aan het juiste adres voor aankoop of verkoop; de spread (verschil tussen inkoop en verkoop) bedraagt slechts 5% voor de niet-verzamelmunten.

Kijk voor de actuele prijzen op inkoopprijs of verkoopprijs.

 

BLOG Zilver bestek